Ja, whisky is in principe glutenvrij, zelfs als het gemaakt is van glutenbevattende granen zoals gerst, tarwe of rogge. Tijdens het destillatieproces worden gluten namelijk verwijderd, omdat ze in de reststoffen achterblijven. Hierdoor is de uiteindelijke drank veilig voor mensen met een glutenintolerantie of coeliakie.

Let echter op bij gearomatiseerde whisky’s of whisky-likeuren. Soms worden er ingrediënten toegevoegd die gluten kunnen bevatten, zoals karamel op basis van tarwe. Controleer daarom altijd het etiket als je twijfelt.
Allergenen op etiketten
Alcoholische dranken met meer dan 1,2% alcohol hoeven geen ingrediënten te vermelden, maar allergenen moeten wél op het etiket staan. Als er geen vermelding is, kun je ervan uitgaan dat de whisky glutenvrij is.
Recente Berichten
Een klassieke Highland-whisky met een Toscaanse twist Door Erik van der Sloot – whisky-liefhebber en hoofdredacteur van WhiskyGilde.nl De Aberfeldy 15 Bolgheri Red Wine Cask Finish is een...
Een Ierse distilleerderij aan de oevers van de Moy die mikt op single malt liefhebbers. Ballina whiskey Op een regenachtige donderdag in maart stond ik in een Ierse pub in Westport, County Mayo....
