Ja, whisky is in principe glutenvrij, zelfs als het gemaakt is van glutenbevattende granen zoals gerst, tarwe of rogge. Tijdens het destillatieproces worden gluten namelijk verwijderd, omdat ze in de reststoffen achterblijven. Hierdoor is de uiteindelijke drank veilig voor mensen met een glutenintolerantie of coeliakie.
Let echter op bij gearomatiseerde whisky’s of whisky-likeuren. Soms worden er ingrediënten toegevoegd die gluten kunnen bevatten, zoals karamel op basis van tarwe. Controleer daarom altijd het etiket als je twijfelt.
Allergenen op etiketten
Alcoholische dranken met meer dan 1,2% alcohol hoeven geen ingrediënten te vermelden, maar allergenen moeten wél op het etiket staan. Als er geen vermelding is, kun je ervan uitgaan dat de whisky glutenvrij is.
Recente Berichten
Een Historische Analyse Japanse whisky is tegenwoordig een vaste waarde in de wereldwijde whisky-industrie. Met prijzen die torenhoge hoogten bereiken en een smaakprofiel dat even uniek als...
10 Hoogst gewaardeerde Single Malt Whisky’s Onder 100 Euro (2025 Editie)
De zoektocht naar kwalitatieve single malt whisky’s hoeft geen aanslag op je portemonnee te zijn. Voor minder dan 100 euro kun je al flessen vinden die uitblinken in smaak, complexiteit en...