Is Whisky Glutenvrij?


Ja, whisky is in principe glutenvrij, zelfs als het gemaakt is van glutenbevattende granen zoals gerst, tarwe of rogge. Tijdens het destillatieproces worden gluten namelijk verwijderd, omdat ze in de reststoffen achterblijven. Hierdoor is de uiteindelijke drank veilig voor mensen met een glutenintolerantie of coeliakie.

gluten en W

Let echter op bij gearomatiseerde whisky’s of whisky-likeuren. Soms worden er ingrediënten toegevoegd die gluten kunnen bevatten, zoals karamel op basis van tarwe. Controleer daarom altijd het etiket als je twijfelt.

Allergenen op etiketten

Alcoholische dranken met meer dan 1,2% alcohol hoeven geen ingrediënten te vermelden, maar allergenen moeten wél op het etiket staan. Als er geen vermelding is, kun je ervan uitgaan dat de whisky glutenvrij is.

Erik van der Sloot BSc

Erik van der Sloot draagt bij aan whiskygilde.nl, een website voor en door whiskyliefhebbers. De vragen en ervaringen van de leden van het gilde worden op deze site gedeeld. Naast het publiceren van artikelen op deze site is Erik vooral actief als IT-ondernemer. Erik van der Sloot is ook LORD OF GLENCOE en LORD OF LOCHABER en draagt daarmee bij tot de bescherming van de Schotse Highlands. https://www.highlandtitles.com/

Recente Berichten