Dit is de Whiskey Mango Foxtrot.
- 60 ml bourbon
- 15 ml muntensiroop
- 22 ml citroensap
- 1/4 plakje mango
- 1 citroenschil (voor garnering)
- 1 bosje munt
- 2 kopjes suiker
- 1 kopje water
Voorbereiding van de Muntensiroop:
- Ingrediënten Samenvoegen: Voeg in een kleine steelpan de munt, suiker en water samen.
- Aan de Kook Brengen: Breng het mengsel aan de kook.
- Laten Sudderen: Zet het vuur lager en laat het vijf minuten sudderen.
- Zeef en Koel: Zeef de siroop, laat afkoelen en zet in de koelkast.
Voorbereiding van de Cocktail:
- Mango Kneuzen: Kneus een kwart plakje mango in een cocktailshaker.
- Ingrediënten Toevoegen: Voeg de bourbon, muntensiroop en citroensap toe aan de gekneusde mango.
- IJs Toevoegen: Voeg ijs toe aan de shaker.
- Schudden: Schud krachtig gedurende 10-12 seconden.
- Zeef: Zeef het mengsel fijn in een laag glas over ijs.
- Garneren: Garneer met een citroenschil.
Serveren:
- Geniet van je Whiskey Mango Foxtrot en waardeer de complexiteit en frisheid die het aan je smaakpapillen brengt!
Deze cocktail is een mix van klassieke en innovatieve smaken, perfect voor degenen die een goedgemaakt drankje waarderen. Proost!
Recente Berichten
Japanse Whisky – De Kunst van Precisie en Vakmanschap In de afgelopen decennia heeft Japanse whisky de wereldwijde whisky-scene stormenderhand veroverd. Wat begon als een bescheiden industrie in...
Canadese Whisky – Een Ondergewaardeerde Wereld van Subtiliteit en Innovatie Wanneer het gesprek over whisky begint, denken de meeste mensen meteen aan Schotse, Ierse of Amerikaanse whisky’s....