De Springbank distilleerderij

Springbank werd in 1828 opgericht op de plaats van de illegale distilleerderij van Archibald Mitchell.

De distilleerderij is nu in handen van de voorzitter, Hedley G. Wright, Mitchell’s achter-achterkleinzoon – de vijfde generatie van de Mitchell-familie die Springbank bezit en beheert.

Omdat het is gevestigd in Campbeltown, de ooit uitgeroepen ‘whiskyhoofdstad van de wereld’, is het geen verrassing dat veel van de methoden die door onze voorouders zijn ontwikkeld, nog steeds worden toegepast in de distilleerderij.

Het team maakt gebruik van traditionele productiemethoden en is betrokken bij elke stap van het whiskyproductieproces – wat betekent dat onze whisky de meest handgemaakte in Schotland is. In tegenstelling tot elke andere distilleerderij in het land, wordt 100% van dit proces hier op één locatie uitgevoerd, waardoor we een ongeëvenaarde controle hebben over de kwaliteit van de whisky.

Passie en vaardigheid worden tijdens de productie in elke druppel gegoten; ervoor zorgen dat whiskydrinkers consequent genieten van de smaken en kenmerken die synoniem zijn geworden aan Springbank, Hazelburn en Longrow, de drie verschillende single malts die in onze distilleerderij worden gemaakt.

Bezoekers van Campbeltown kunnen vandaag genieten van het leren over de rijke geschiedenis van onze distilleerderij tijdens een van onze vele tours, gehouden door ons gastvrije en deskundige team. De Springbank Society biedt whiskyliefhebbers ook de kans om exclusieve evenementen bij te wonen en speciale editie whisky’s met beperkte oplage te kopen, speciaal gebotteld voor leden van de vereniging.

Ongelooflijk trots op de whisky, het gebied en de geschiedenis, zijn we toegewijd aan het behoud van het erfgoed van de distilleerderij, zodat Springbank nog eeuwenlang over de hele wereld kan blijven genieten.