HET ARBIKIE HIGHLAND ESTATE

Arbikie Estate is een werkende boerderij in familiebezit, gelegen aan de oostkust van Angus. Hier is het gewas koning. Ze planten, zaaien, verzorgen en oogsten nauwgezet de velden waaruit Arbikie bestaat. Dit zijn de ware ambachtslieden.
Dit is een landgoed dat sterk gevormd is door zijn omgeving: de rode zandsteen getinte bodem, de krachtige zee en het onstuimige weer geven Arbikie een karakter dat nergens anders te vinden is. En hier, gelegen waar land en zee samenkomen, staat deze distilleerderij – gemaakt van een oude schuur, het is een plek met alle ingrediënten die nodig zijn om authentieke sterke dranken van de hoogste kwaliteit te produceren.

DE ENIGE SCOTCH RYE WHISKY BESCHIKBAAR IN DE WERELD

Uit gegevens blijkt dat roggegraan tot het einde van de 19e eeuw werd gebruikt bij de productie van Schotse whisky. Het is deze traditie die ze nieuw leven hebben ingeblazen.
Met behulp van rogge die op het eigen landgoed is geteeld, hebben ze een karaktervolle Highland Rye Whisky gecreëerd die gedurfd, opwindend en vol van smaak is. Het is ook trots ‘single grain’-grain whisky geproduceerd in een enkele distilleerderij. Die distilleerderij is Arbikie, waar het team waarde hecht aan traditie en authenticiteit.