Ja, whisky is in principe glutenvrij, zelfs als het gemaakt is van glutenbevattende granen zoals gerst, tarwe of rogge. Tijdens het destillatieproces worden gluten namelijk verwijderd, omdat ze in de reststoffen achterblijven. Hierdoor is de uiteindelijke drank veilig voor mensen met een glutenintolerantie of coeliakie.
Let echter op bij gearomatiseerde whisky’s of whisky-likeuren. Soms worden er ingrediënten toegevoegd die gluten kunnen bevatten, zoals karamel op basis van tarwe. Controleer daarom altijd het etiket als je twijfelt.
Allergenen op etiketten
Alcoholische dranken met meer dan 1,2% alcohol hoeven geen ingrediënten te vermelden, maar allergenen moeten wél op het etiket staan. Als er geen vermelding is, kun je ervan uitgaan dat de whisky glutenvrij is.
Recente Berichten
Historische Verschillen en Invloed op de Smaak Inleiding Schotland is de bakermat van enkele van de meest iconische whisky’s ter wereld, en binnen dit prachtige land zijn de Highlands en...
Schotland staat bekend om zijn rijke whiskytradities, en hoewel veel mensen bekend zijn met de robuuste Highland whisky’s of de rokerige Islay varianten, heeft de Lowland-regio zijn eigen unieke...