Hoe is whisky ontdekt?

Het ontstaan van whisky

De basis van whisky is een gedistilleerde drank van vergisten granen gerijpt op eikenhouten fusten

Waarschijnlijk hebben de Ieren de whisky ontdekt al zijn de Schotten het vast niet eens met deze bewering. De kunst van het distilleren is ontdekt door de Arabieren. Middeleeuwse rondreizende monniken introduceerden de distillatietechniek in Ierland en Schotland.

Whisky is ontdekt doordat er van graan een soort bier werd gemaakt  wat op een eikenhouten fust (vat) werd weggelegd. Dit omdat er simpel weg nog geen flessen waren. In deze periode was whisky zelfs een alternatief betaalmiddel.

De ingrediënten van whisky

De principes voor de distillatie van whisky en whiskey zijn de afgelopen paar honderd jaar weinig veranderd. Er zijn slechts drie basis ingrediënten nodig:

  1. water,
  2. gerst,
  3. gist.

De distillatie van whisky

Technologie helpt nu de productie, maar traditioneel zijn er vijf fase in het proces tot het verkrijgen van whisky:

  • mouten,
  • mashing,
  • fermenteren,
  • destillatie,
  • rijpen.

Lees alles over het distillatie proces van whisky of whiskey

Recente berichten whisky blog

Whisky ijskoud

Whisky ijskoud

Whisky in de zomer18 juni 2022 een buitentempratuur van 30 graden en op ons kantoor nog iets warmer.Het advies is blijf vandaag en zeker morgen uit...

read more