Hoe is whisky ontdekt?
De basis van whisky is een gedistilleerde drank van vergisten granen gerijpt op eikenhouten fusten
Waarschijnlijk hebben de Ieren de whisky ontdekt al zijn de Schotten het vast niet eens met deze bewering. De kunst van het distilleren is ontdekt door de Arabieren. Middeleeuwse rondreizende monniken introduceerden de distillatietechniek in Ierland en Schotland.
Whisky is ontdekt doordat er van graan een soort bier werd gemaakt wat op een eikenhouten fust (vat) werd weggelegd. Dit omdat er simpel weg nog geen flessen waren. In deze periode was whisky zelfs een alternatief betaalmiddel.
De ingrediënten van whisky
De principes voor de distillatie van whisky en whiskey zijn de afgelopen paar honderd jaar weinig veranderd. Er zijn slechts drie basis ingrediënten nodig:
- water,
- gerst,
- gist.
De distillatie van whisky
Technologie helpt nu de productie, maar traditioneel zijn er vijf fase in het proces tot het verkrijgen van whisky:
- mouten,
- mashing,
- fermenteren,
- destillatie,
- rijpen.
Lees alles over het distillatie proces van whisky of whiskey
Recente Berichten
Kastanjehouten vaten: hype of blijvende trend? Stel je voor: je neemt een slok van een amberkleurige whisky, vol verwachting. Maar wat je proeft, is anders. Minder vanille. Meer kruiden. Een...
Wie waren de oprichters van de bekendste Islay distilleerderijen
De mythische status van het eiland Islay als whiskywalhalla is geen toeval. Achter elk rokerig glas single malt van dit ruige eiland schuilen namen van pioniers, smugglers, idealisten en zakenlieden...