Het ontstaan van whisky

Hoe is whisky ontdekt?

Het ontstaan van whisky

De basis van whisky is een gedistilleerde drank van vergisten granen gerijpt op eikenhouten fusten

Waarschijnlijk hebben de Ieren de whisky ontdekt al zijn de Schotten het vast niet eens met deze bewering. De kunst van het distilleren is ontdekt door de Arabieren. Middeleeuwse rondreizende monniken introduceerden de distillatietechniek in Ierland en Schotland.

Whisky is ontdekt doordat er van graan een soort bier werd gemaakt  wat op een eikenhouten fust (vat) werd weggelegd. Dit omdat er simpel weg nog geen flessen waren. In deze periode was whisky zelfs een alternatief betaalmiddel.

De ingrediënten van whisky

De principes voor de distillatie van whisky en whiskey zijn de afgelopen paar honderd jaar weinig veranderd. Er zijn slechts drie basis ingrediënten nodig:

  1. water,
  2. gerst,
  3. gist.

De distillatie van whisky

Technologie helpt nu de productie, maar traditioneel zijn er vijf fase in het proces tot het verkrijgen van whisky:

  • mouten,
  • mashing,
  • fermenteren,
  • destillatie,
  • rijpen.

Lees alles over het distillatie proces van whisky of whiskey

Erik van der Sloot BSc

Erik van der Sloot draagt bij aan whiskygilde.nl, een website voor en door whiskyliefhebbers. De vragen en ervaringen van de leden van het gilde worden op deze site gedeeld. Naast het publiceren van artikelen op deze site is Erik vooral actief als IT-ondernemer. Erik van der Sloot is ook LORD OF GLENCOE en LORD OF LOCHABER en draagt daarmee bij tot de bescherming van de Schotse Highlands. https://www.highlandtitles.com/

Recente Berichten