Whisky in de zomer

18 juni 2022 een buitentempratuur van 30 graden en op ons kantoor nog iets warmer.

Het advies is blijf vandaag en zeker morgen uit de zon en drink voldoende. En dan hebben wij het natuurlijk over water. Met extreem hogen tempraturen raden ook wij natuurlijk af om alcohol te gaan drinken.

Zelf geniet ik ook meer van mijn whisky in de wat donker maande van het jaar dan in de brandend zon. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur.

Ijskoude whisky

Er zijn echter een aantal whisky’s die het vooral in de zomer goed kunnen doen. Dan heb ik het over de whisky’s die ijskoud gedronken Ijskoude whiskyhet best tot haar recht komen.

Heb je vakker onze stukken gelezen dan weet je dat wij niet echt fan zijn van ijs toevoegen in een whisky.
Maar de Snow Grouse Grain (van Famous Grouse) is op kamertemperatuur een prachtig uitgebalanceerde, makkelijk drinkbare Scotch whisky.
Wanneer het rechtstreeks uit de vriezer wordt geserveerd, heeft The Snow Grouse een meer delicate smaak en is gladder dan een gewoon glas whisky.

 

Maar zeker ook een aanrader is de Dalwhinnie Winters Gold. De Dalwhinnie Distillery is de thuisbasis van een beroemde Highland Single Malt Whisky die bekend staat om zijn zachte smaken, geaccentueerd met tonen van heidehoning, citrus, vanille en zoete mout.
Laat je verrassen door Dalwhinnie Winter’s Gold. Een unieke Highland whisky van het Schotse merk Dalwhinnie. Koning winter kan streng toeslaan in de Schotse hooglanden, wat zich vertaald in deze kruidige whisky. Met Dalwhinnie Winter’s Gold warm je snel op, door de smaakcombinatie van vanille, honing en specerijen. Dalwhinnie staat bekend om de honingzoete afdronk. Het wordt aanbevolen om het zeer koud te drinken, bijna bevroren, om geen enkel detail van zijn fijne en kruidige essentie te verliezen.

 

 

 

Recente berichten whisky blog

Is whisky goedkoper in België

Is whisky goedkoper in België

 Is whisky goedkoper in België?De kosten van een fles whisky in Europa variëren afhankelijk van land tot land, maar kijken we naar België dan is een...

read more